11 Mart 2012 Pazar

Rossopomodoro - Bağdat Caddesi

Bu blogu yazmaya başlamamın esas sebebi güzel tuvaletleri tanıtabilmekti. Yoksa pis tuvaletler çok da iç acıcı bir konu değil. Bugün yine zevkle gittiğim bir tuvaleti anlatma imkanım var.

Rossopomodoro (ne zor bi isim !?) mekanın geneline gösterdiği özeni tuvaletlere de göstermiş. Hatta fazlasını...

Merdivenden aşaği inildiğinde son basamağın bitimi ile birlikte sağda sizi şarap mahzeninin manzarası karşılıyor. Şarap mahzenini ışıklandırmışlar ve bir cam bölme ile seyire açmışlar. Tuvalet ile doğrudan bir alakası yok ama yol üzerinde hoş bir süpriz oluyor, göz atmadan edemiyorsunuz.

Merdiven bitimindeki boş alanda sevgilisini bekleyenler için bir kanepe koymuşlar. Artık sevgililer tuvalet çıkışında pek beklenmese de hoş bir ayrıntı.

Mekanın tavanı oldukca yüksek ve bu yüksekliğin tamamını tuvalet kapıları için de kullanmışlar. Kadın- Erkek ayrımı kapıya verilen bir gölge figür ile sağlanmış.

Içeri girdiğinizde sizi siyah kırımızı dizayn edilmiş modern bir tuvalet karşılıyor. Işıklandırma yanlardan yapıldığı için çok havali. Ayrıca içerde ortam kokusu ve müzik de bulunduğu için insan kendini rahat hissediyor.

Temizlik konusunda yapılacak bir eleştiri yok, tuvaletler için mavi küplerden bile kullanmışlar, taktir ettim. Ayrıntılarda da dikat edilmiş burada; tuvaletın yanında bulunan çöp kutusu sensörlü :) Sensörlü musluk ya da kagıt makinası çok gördüm ama çöp kutusu hatırlamıyorum. Hoş olmuş.

Herşeyiyle orjinal bir tuvalet. Başka restoranların örnek almasını diliyorum.










Hiç yorum yok: